onsdag den 16. januar 2008

Krisen i USA på boligmarkedet

Ok, så den nuværende krise på boligmarkedet må naturligvis betyde at alle fornuftige mennesker skal holde sig væk fra at købe ejendomme i USA for tiden.

Det er ikke et nemt spørgsmål at give et svar på. Der er mange delelementer i svaret. Det første vigtige spørgsmål er hvad boligen eventuelt skal benyttes til.

Hvis du vil benytte den amerikanske bolig som sommerhus/feriebolig er det nok en god idé lige nu.  Priserne i Florida er allerede faldet en del og dollaren er meget svag over for Euro/DKK.  Det er muligt at købe meget attraktive boliger i f. eks. Florida til meget meget fornuftige priser. Det er dog vigtigt at undgå turistfælderne og købe på det samme marked som en amerikaner ville købe.

Der er mange developments som markedsfører overfor europæere, men det er ikke markedsmæssige priser som de bruger. Priserne virker attraktive sammenlignet med Bulgarien, Tyrkiet etc. Det er fint nok, men priserne er ikke konkurrencedygtige i forhold til almindelige ejemdomme på markedet.

Hvis der er en Hvis det er en ren investeringsejendom er svaret mere uklart. Det afhænger i høj grad af din risikoprofil og hvordan finanseringen af ejendommen skal findes sted.
 
Jeg kan ikke give et entydigt svar uden en mere tilbundsgående analyse af din konkrete situation.

Der kommer mere.

Ingen kommentarer: