torsdag den 24. januar 2008

Nye tegn på krisen i USA

Krisen kradser hos mange husejere, og USA er stedet hvor det aldrig er "din egen skyld" at du har begået en fejl. Der er et ældre ægtepar i Carlsbad, California som har anlagt sag mod deres ejendomsmægler fordi ejendomsmægleren lod dem købe deres nye hus for dyrt.

Det lyder skørt for en dansker, men det er i den sammenhæng vigtigt at huske på det amerikanske system for ejendomshandler. Der er en ejendomsmægler som repræsenterer sælger og en anden ejendomsmægler som repræsenterer køberen. Parret har anlagt sag mod deres ejendomsmægler som kun skulle repræsenterer dem.

Ok, hvordan så. Jo, ejendomsmægleren viste ikke parret nogle andre huse i samme område som blev solgt på samme tid for $100-150.000 mindre og det ville have fået parret til ikke at købe deres nye hus.......

Min holdning er: "Det er dit eget ansvar at forstå og undersøge hvad du går ind til - specielt når vi taler om huse/lejligheder." Det er de største investeringer for langt hovedparten af folk, og der er kun en person som kan tage ansvaret for din beslutning og det er dig selv. Det er naturligvis en ærlig sag, hvis du har været udsat for svindel og bedrageri, og i de tilfælde skal alle retsremedier naturligvis bruges, men det er kun i de tilfælde hvor der decideret er lavet bedrageri at den undskyldning kan bruges.

Jeg har altid en sund skepsis over for alle ejendomsmæglere, account managere, sælgere ..... Jeg er selv en af dem, så derfor kender jeg naturligvis til faldgruberne.

Parret i Carlsbad har ikke været ude for svindel, men derimod har de troet at huspriser kun kan gå op, og risici er en by i Sibirien. Det er synd og skam for dem, men jeg har ikke ondt af dem.

Det er muligt at læse en større artikel om denne sag på NY Times.

Peter

Ingen kommentarer: