søndag den 16. december 2007

Boligkøb i USA

Boligkøb i USA er lige pludselig blevet en mulighed for en masse danskere og for den sags skyld europæere. Dollaren er historisk lav (jeg ved godt den tidligere har været nede i samme niveau, men det er ca. 25 år siden.)

Samtidig er der sket en opbremsning i prisstigningerne på mange af de for danskere mest spændende områder. Det er for eksempel: Florida, Las Vegas, og Sydcalifornien. Der er faktisk generelt prisfald i nævnte områder.

Hvorfor er det interessant at købe en bolig i Florida lige nu? Tjah, det er det fordi det er muligt at købe en 3 værelses lejlighed i South Beach, Miami for 1 million danske kroner. Det er det fordi det er muligt at købe et pænt rækkehus i Orlando for samme beløb. Det er muligt at købe en sea-front villa på en golfbane i høj klasse i Miami Beach for 2,7 millioner danske kroner.

Hvad kan der ske? Over de næste par år kan vi forvente en svagt stigende huspris i Florida, men samtidig kan vi forvente en stigende dollarkurs over de næste 2-3 år. Det vil sige, at det udfra et investeringssynspunkt kan være meget interessant.

Noget andet er så muligheden for at bruge sin bolig til ferieoplevelser i topklasse. Det er muligt at låne/leje sin bolig ud for fornuftige indtægter.

Ok, hvad er så problemet? Der er ikke så mange problemer forbundet med huskøb i USA. Det er et system som ligner det danske meget. Der er tinglysning og ordnede forhold for ejere, så risikoen er meget lavere end i Thailand, Brasilien, Bulgarien eller Tyrkiet.

Er der noget man skal holde øje med? Ja, ligesom i ovennævnte lande er der også developments i Florida, som er rettet mod udlændinge. Det vil sige at prisfastsættelsen er optimistisk og at det kan være svært at gensælge ejendommen. Den bedste måde at undgå sådan noget på, er at kontakte en rigtig ejendomsmægler, som samtidig har forståelse for fordelene for forskellige områder, og kan sikre en god handel.

Der kommer mere. Følg med de næste dage.

Ingen kommentarer: