onsdag den 28. maj 2008

Hvordan finder du spændende boliger i Florida?

Det er altid en udfordring at finde spændende boliger, når du ikke er på hjemmebane. USA Bolig har en hjemmeside, men vi har endnu ikke åbnet op for at folk selv kan søge efter boliger i vores forretningsområde.

Der er flere grunde til det. Et af de primære problemer er, at specielt Florida har meget komplicerede zoning regler. Zoning afgører hvilke ejendomme som må bygges hvor. Det er ikke lovligt at bygge en fabrik i et beboelsesområde, ligesom det ikke er lovligt at bygge et supermarked i et villakvarter. Det er enkelt nok at forstå. Det er ikke anderledes i Danmark, men der er mange beboelsesområder, hvor der er lagt begrænsninger ind på brugen af boligen. Det vil sige, at du minimum skal udleje dit hjem for 3 måneder ad gangen, hvis du har en bolig i en "normal" zone, mens korttidsudlejningszonerne tillader lige så korte eller lange udlejninger som du har lyst til.

Det betyder, at du skal passe på, når du køber i Florida. Vil du gerne bruge din bolig som "hotel" skal du vælge de rigtige boliger. Det er ikke så nemt bare at finde dem, da du skal kende zonerne, og det er ikke et parameter som er tilgængeligt fra husdatabasen.

Vi arbejder på at få løst det problem, så vi kan gøre det nemt og overskueligt for vores brugere at finde de rigtige løsning for dem. Problemet er dog ligegyldigt hvad, at rigtig mange danskere som overvejer køb af bolig i Florida som investering, sommerhus, udlejningejendom og for at have en bolig i USA, ikke kender Florida/USA godt nok til at kunne vælge de bedste bydele.

Jeg ville personligt have svært ved at finde gode boliger i Stockholm eller Oslo, fordi jeg ikke kender markederne. Det er der, hvor USA Bolig kommer ind. Vi er gode til at vejlede vores kunder om de ting, som de skal overveje og når "behovsanalysen" så er kommet frem at finde boligerne som opfylder behovene.

Det vil sige, at vi hjælper vores klienter med behovsidentifikation og afsøger markedet for at finde de bedste ejendomme i følge denne analyse. Det er dog kun første skridt på vejen, da vi naturligvis anbefaler en personlig besigtigelse af et passende antal boliger inden køb.

Hvad er et passende antal boliger at besigtige? Det er der ikke noget enkelt svar på. I skal se nok til at I får en føling med markedet. Det er fint at se nogle nybygninger, men det er ikke en besigtigelsestur at se på 8 forskellige huse i samme bebyggelse. Det gør det ikke meget bedre, hvis det er 16 huse over 2 bebyggelser. I skal se et antal boliger, som giver jer et indtryk af markedet og hvad "tingene koster" og hvorfor de koster det som de gør.

Ingen kommentarer: