mandag den 25. august 2008

August 2008

Så er jeg i Danmark for en periode. Forretningen går rigtig godt. Vi har mange tilfredse klienter, og vi har også godt gang i større erhvervsinvesteringsprojekter.

Jeg har fået en del henvendelser vedrørende Short Sales her på det seneste. Short Sales er salg, hvor udbudsprisen er lavere end restgælden. Køb af sådanne ejendomme kan være meget attraktivt, da prisen kan være meget lav, og det er sidste stop før tvangsauktion. I øvrigt er der ofte ikke decideret tvangsauktion, men banken (långiver) overtager blot boligen.

Disse tvangssalg er gode for vores klienter, men det er samtidig også nødvendigt for vores klienter at agere hurtigt. Vi havde en klient som skulle overveje købet af et flot hus i god stand til $310.000 i et godt kvarter med mulighed for korttidsudlejning i Orlando. Der medfulgte bookings, hjemmeside og et nøgleklart hus. Det blev solgt på 6 dage fra indrykningen. Prisen var omkring $70.000 lavere end udbudsprisen var på tilsvarende ejendomme. Vores klient nåede ikke at få det hus.

Hvad kan vi lære af det? Desværre ikke så meget, for vi kan ikke anbefale at kaste sig ud i en investering uden lige at have overvejet situationen, og analyseret boligen. Samtidig er hver situation unik, men det som er vigtigt er, at vi (USA Bolig) finder emnerne hurtigt og dermed giver vores klienter størst mulighed for at være dem som finder lotteriet med disse stærkt nedsatte investeringsobjekter.


Een anden sjov detalje, som kunne type på en lidt længere men ikke så voldsom krise i det amerikanske boligmarked er, at bankerne ikke sætter alle deres ejendomme på markedet med det samme. Bankerne frygter, at alle disse ejendomme vil slå bunden fuldstændig væk i mange områder, og derfor holder de på en del ejendomme, som ikke bliver sat til salg. Det betyder, at der er mange bankejede boliger, som kommer på markedet drypvist. Disse ejendomme vil ofte også være prissat agressivt, og igen gælder det om at finde disse ejendomme og give dem til de klienter som passer til dem.

Vi arbejder med en behovsanalyse model for vores klienter, og finder på den måde deres risikoprofil. Det er på baggrund af profilen, og vores ture ud og kigge på boligemner, at vi finder de rigtige matches. Prøv os af.

Ingen kommentarer: